Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II gaat onderuit in Venlo na 0-2 voorsprong

Foto: Omroep Tilburg

Willem II heeft dinsdagavond een 0-2 voorsprong uit handen gegeven in de eerste ronde van de play-offs. VVV Venlo kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust wist de Limburgse Ploeg, met Braken en Venema in de spits, zelfs op 3-2 te komen. Aankomende zaterdag zullen de Tricolores in een vol Koning Willem II stadion moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

Ondanks een bijna volledig fitte selectie ontbraken er wel twee belangrijke schakels in de Tilburgse verdediging: Leroy Owusu en Wessel Dammers. Die laatste raakte een kwartier voor de aftrap geblesseerd aan zijn kuit.

Veel beter
De Tricolores hadden niet lang nodig om op voorsprong te komen. Na een slordige opbouw van VVV veroverde Woudenberg de bal en hij slingerde de bal voor op Jizz Hornkamp. De 25-jarige spits nam de bal aan op zijn borst en rondde koelbloedig af.

Willem II hield de overhand, maar tot veel kansen kwam de ploeg uit Tilburg niet. Tot Elton Kabangu er in de 36e minuut aan de linkerkant vandoor ging. Hij gaf de bal laag voor bij de tweede paal. Niemand anders dan Hornkamp jaagt de bal met links in de bovenhoek voor zijn tweede van de avond. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Tilburgers, die veel beter speelden dan de ploeg uit Venlo.

Gelijk
Kansen kreeg VVV niet, totdat Venema de bal in de 16-meter kreeg en hem tegen collega-spits Braken aanschoot. Ineens was daar de aansluitingstreffer voor VVV. Enkele minuten later viel de bal na een corner per ongeluk op de arm van aanvoerder Llonch. Nadat de VAR ingreep, kreeg VVV een penalty. Braken schiet zijn tweede binnen en zo staat het vlak voor rust toch ineens 2-2.

Na rust was het weer Willem II dat tot kansen kwam. Tot twee keer toe redt de keeper van de Venlonaren op inzetten van Oosting en Van Berkel. Willem II lijkt zelfs op voorsprong te komen, maar die goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel van Jizz Hornkamp.

Eindstand
Uiteindelijk komt daar dan ook een kans voor VVV. Venema zet de aanval zelf op na balverlies van linksback Van Berkel. Braken krijgt de bal mee en geeft vanaf links hard en laag voor, waarna de andere spits de bal binnenloopt: 3-2. Daarna krijgt VVV nog een grote kans op 4-2, maar Venema kopt net naast.

Jizz Hornkamp krijgt nog een grote kans om met zijn derde goal van de wedstrijd gelijk te maken, maar stuit weer op de keeper. De Tricolores waren grote delen van de wedstrijd beter, kwamen op voorsprong, maar gingen toch met een nederlaag terug naar Tilburg.

Zaterdagmiddag moet Willem II de 3-2 achterstand in eigen huis ombuigen om nog kans te maken op promotie naar de Eredivisie.

Pieter Soethout