Vanaf 2024 internationale schorttrackwedstrijden op Stappegoor

foto: gemeente Tilburg

Tilburg wordt vanaf 2024 vijf jaar lang de shorttrackstad van Nederland. Vanaf volgend jaar vinden in IJssportcentrum Tilburg de WK’s en EK’s plaats. Gemeente Tilburg heeft met de KNSB en eventpartner TIG Sports een vijfjarige overeenkomst gesloten voor de wedstrijden.

Tilburg wordt steeds meer een ijssportstad. Denk maar aan de uitverkochte wedstrijden van de Trappers en de Ireen Wüst Schaatsbaan. De komst van de internationale shorttrackwedstijden naar ons IJssportcentrum is daar een mooie bekroning op. Shorttrack is in de afgelopen tien jaar snel groter geworden, met name ook als kijksport. “We zijn er dan ook enorm trots op dat we de komende vijf jaar de thuisbasis mogen zijn van deze topsportevenementen”, laat wethouder sport, Maarten van Asten, weten.

Tilburg Schaatsstad
In het ijssportcentrum naast de Ireen Wüst Schaatsbaan worden niet alleen de thuiswedstrijden van de Tilburg Trappers gespeeld. Sinds vorig jarig vindt hier ook het grootste kunstschaats evenement van Nederland plaats. Jeroen Kaaij, commercieel directeur van de KNSB, laat weten aan alles te merken dat Tilburg het schaatsen in zijn volle breedte een warm hart toedraagt.

In het seizoen 2024-2025 vindt de eerste wedstrijd plaats in Tilburg.  

Fabrice Leclaire