Wijkcentrum de Symfonie krijgt duurzame kroonluchter zoals in de LocHal

De duurzame kroonluchter in wijkcentrum de Symfonie (foto: ContourdeTwern)

Ter ere van het 12,5-jarig bestaan ontving wijkcentrum de Symfonie een duurzame kroonluchter van de wijk. Het cadeau werd gemaakt van gerecyclede plastic flesjes en is gebaseerd op de grootste circulaire kroonluchter ter wereld, die in de LocHal hangt.

Ruim twee jaar geleden werd het idee van Rolph Adriaansen werkelijkheid. Zijn duurzame kroonluchter van maar liefst 32 vierkante meter, gemaakt van plastic flesjes, hangt in de LocHal. “Ik wil mensen bewust maken dat je van iets negatiefs, in dit geval zwerfafval, iets super vets kunt maken”, zei hij toen tijdens het opbouwen. Tot de dag vandaag is het de grootste circulaire kroonluchter van de wereld.

12,5-jarig jubileum
Het cadeau dat Wijkcentrum de Symfonie nu ontvangt, is ook gemaakt door Adriaansen. Heel de wijk werkte er aan mee. De afgelopen maanden vonden zestien ‘events’ plaats. Hier trapten zo’n 1500 wijkbewoners plastic flesjes tot pulp. Daarvoor werden speciaal ontwikkelde fietsen gebruikt.

Het nieuwe ontwerp van de kunstenaar is wat kleiner dan zijn eerdere creatie. Die kroonluchter had 169 lampen en die in de Symfonie heeft er 50. De doorsnede van het cadeau van de wijk is zo’n drie meter.

Feestelijke viering
Tijdens de viering van het 12,5-jarig bestaan was van alles te doen. Er waren verschillende voorstellingen en ook voerde een aantal mensen een toneelstuk op. Wethouder Bas van der Pol was aanwezig om de duurzame kroonluchter te onthullen. Dit deed hij samen met buurtbewoners, organisaties die meehielpen en basisschoolkinderen.

De wethouder sprak nog enkel mooie woorden over de nieuwste creatie van Rolph Adriaansen. “Een prachtige kroonluchter; met veel plezier en vooral sámen met de buurt gemaakt. Niet alleen een mooi middelpunt in De Symfonie, ook een goed voorbeeld dat duurzaam hergebruik van materialen mooi, gezond en verbindend kan zijn”, aldus wethouder van der Pol.

LEES OOK:
Grootste circulaire kroonluchter ter wereld in de LocHal
Kroonluchter013 krijgt make-over en blijft nóg langer hangen

Pieter Soethout