Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wethouder Lahlah in gesprek met kinderen over Global Goals

TILBURG – Vrijdagochtend bracht wethouder Lahlah van Mondiale bewustwording een bezoek aan het Theresialyceum. De wethouder ging in gesprek met leerlingen over de zeventien Global Goals.

De leerlingen hadden eerder deze week al les gehad over de Global Goals. Dat zijn zeventien doelen om de wereld een betere plek te maken voor 2030. Een van de belangrijkste doelen is om armoede wereldwijd tegen te gaan. Andere doelen gaan over schoon drinkwater, gezondheid en duurzame energie.

Bewustmaken

Volgens de wethouder is het goed om kinderen al vroeg te betrekken bij de Global Goals. Zo kunnen ze al jong bewust gemaakt worden over het effect van bijvoorbeeld voedselverspilling, zwerfafval en armoede.

Iedereen kan meehelpen

Om de Global Goals te halen moet iedereen een steentje bijdragen. Een van de leerlingen van Theresialyceum vertelt dat ze thuis een restjesdag hebben, die dag eten ze alleen maar eten wat ze overhebben van die week. Een andere leerling zegt dat hij en zijn moeder vegan eten. Tijdens het gesprek vroeg hij zich ook af waarom de school geen afval scheidt en hoopt dat school daar iets aan gaat doen.

Projecten

De wethouder vertelt dat Tilburg al voordat vijf jaar geleden de goals ingingen projecten en initiatieven had voor het verbeteren van de wereld. Er zijn er heel veel zegt ze maar twee projecten die ze ontzettend belangrijk vindt zijn: Shelter City Tilburg, dat mensen die voor mensenrechten strijden drie maanden opvangt om tot rust te komen, en daarnaast vindt ze stichting Tante Pollewop een goed initiatief. Zij zijn een tweedehandskledingwinkel waarvan de opbrengsten gedoneerd worden.

Malou den Ouden