De Dutch Game Marathon gaat van start met geld ophalen voor de Hartstichting

TILBURG – Vrijdag 12:00 uur ‘s middags is de Dutch Game Marathon 2020 weer van start gegaan. Het evenement gaat dit jaar een samenwerking aan met de Hartstichting om geld in te zamelen. De Dutch Game Marathon zal 60 uur duren en diverse streamers dragen hun steentje bij voor het goede doel.

De Dutch Game Marathon is weer begonnen en is van start gegaan in OntdekStation013 in Tilburg. Het evenement heeft na een succesvol 2019, waar ze ruim 6.500 euro in hebben opgehaald voor Alzheimer Nederland, dit jaar een samenwerking met de Hartstichting. De Game Marathon gaat 60 uur non-stop gamen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Diverse streamers zullen zowel fysiek als online meedoen aan de marathon en dragen hierbij ieder een steentje bij om zo veel mogelijk mensen te bereiken om geld op te halen.

De streamers

Een van de streamers die dit jaar meedoet met de Dutch Game Marathon en haar steentje bijdraagt aan de Hartstichting is Sarah Verhoeven, beter bekend als Saar. Zij streamt al zo’n 5 jaar op Twitch, de site waar de gamers live op zullen streamen, en heeft vorig jaar ook meegedaan voor het goede doel Alzheimer Nederland. Zij laat weten blij te zijn met deze geldinzamelingsactie voor de Hartstichting, aangezien ze in het verleden op verschillende manieren al eens voor deze stichting geld in heeft gezameld.

De livestream van de Dutch Game Marathon zal in de komende 60 uur erg wisselend zijn, aangezien er veel streamers meedoen. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen verhaal en dit vertellen zij ook tijdens de livestream. Gasten die gaan streamen tijdens dit donatie-evenement zijn onder anderen bekende streamers als Egbertlive en MonkeloidTV.

Janneke Timmermans