ETZ noemt de actie #Ikdoenietmeermee onvoorstelbaar

Het ETZ is niet blij met de actie #Ikdoenietmeermee, en noemt deze zelfs ‘onvoorstelbaar’. Want op dit moment neemt het aantal patiënten toe en daarom is het belangrijk om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden volgens het ETZ.
Archieffoto.

TILBURG – Famke Louise en vele andere bekende Nederlanders roepen mensen op om niet meer mee te doen aan de coronamaatregelen. Dit doen ze door video’s met de hashtag #ikdoenietmeermee te plaatsen op sociale media. Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) zien ze dit als een ongewenste actie, zeker nu het aantal patiënten weer aan het toenemen is.

“Alleen samen krijgen we de overheid weer onder controle, ik doe niet meer mee, free the people”, roepen verschillende bekende Nederlanders in hun Instagram video’s. Onder de video plaatsen de BN’ers ook vragen over het beleid van de overheid, en eisen ze eerlijkheid en transparantie.

Onvoorstelbaar

Het ETZ is niet blij met de actie. Op dit moment neemt namelijk het aantal patiënten toe en daarom is het belangrijk om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden volgens Wim Pleunis, woordvoerder van het ETZ. Pleunis zegt: “Iedereen heeft daarvoor een eigen verantwoordelijkheid, voor zichzelf en de mensen om hem heen. Die verantwoordelijkheid niet nemen vinden we onverantwoord, mensen actief aanmoedigen om dat niet te doen vinden we onvoorstelbaar.”

Vragen over het beleid

Vragen zoals wat het nut is van niet-medische mondkapjes en hoe betrouwbaar die zijn, en wat het nut is van de anderhalve meter worden gesteld door de BN’ers. Veel mensen zijn het er wel mee eens dat er vragen worden gesteld, alleen zijn ze niet blij met de actie om op te roepen om je niet aan de regels te houden. Maar veel artiesten zeggen juist dat ze zich nog wel aan de regels houden. Iemand die wij spraken vraagt zich dan ook af: “Waarom verander je hashtag niet in #ik heb vragen?”

Video’s verwijderd

Inmiddels hebben Famke Louise, Bizzey en andere BN’ers de campagne van hun Instagram-pagina verwijderd. Volgens Famke Louise was het nooit haar intentie om mensen aan te sporen laconiek om te gaan met de maatregelen rondom het coronavirus.  De zangeres vindt dat ze nu de verantwoordelijkheid moet dragen voor haar acties. “Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta.”

Malou den Ouden