Week van Dementie dit jaar over je geliefde

Tijdens de Week van dementie kunnen bezoekers van bibliotheek LocHal een geschreven hartje ophangen aan de ‘dementieboom’.

Dit jaar is de Week van Dementie van dinsdag 21 tot en met zondag 26 september, en de week staat helemaal in het teken van ‘Zorg voor je geliefde’. Bezoekers van bibliotheek LocHal kunnen de hele week een hartenkreet ophangen aan de ‘dementieboom’ die daar staat.

Op vrijdag 24 september lopen studenten van ROC Zorg en Welzijn er rond om met bezoekers te spreken over het thema Zorg voor je geliefde. Ook maken de studenten gedichten op basis van de hartenkreten die tijdens de Week van Dementie in de hartjesboom zijn gehangen.

Afsluiting

Op zondag 26 september is de officiële afsluiting. Deze is gratis bij te wonen in de bibliotheek LocHal. Gina Goossens, Junior Stadsdichter, draagt dan de mooiste gedichten van de ROC-studenten voor. Het koor Pistache zingt ook over het thema van deze Week van Dementie. Bibliotheek LocHal, ROC Zorg en Welzijn en de dementieconsulenten van De Wever bieden je dit programma samen aan.

Kees-Luc Simons