Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Een kijkje nemen in het nieuwe Stadhuis kan zaterdag 6 november

Bron: gemeente Tilburg

Na de renovatie wordt het Stadhuis alweer sinds februari gebruikt. Eerder dit jaar werd er al een digitale opening gehouden. Op zaterdag 6 november vindt de open dag plaats en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

Tussen 10 uur ’s morgens en 16:00 uur ’s middags kunnen mensen langskomen om een rondje door het Stadhuis te wandelen. Bezoekers mogen een bezoek brengen aan de nieuwe raadzaal, de bestuursvleugel of zelf helemaal naar de negende verdieping om te genieten van het uitzicht van de stad.

Een vol programma
De begeleide rondleidingen zijn al volgeboekt, maar gelukkig kunnen mensen ook op eigen gelegenheid bezoek brengen aan het gerenoveerde Stadhuis. De gemeente heeft een vol programma voor de open dag, want er zijn verschillende tentoonstellingen met onder andere historisch beeldmateriaal van de stad. Daarnaast wordt er livemuziek verzorgd door Fontys-studenten in het werkcafé.

Er is dus genoeg te doen en ook het Paleis-Raadhuis is open. Ook hier zijn verschillende activisten gedurende de dag. Het gehele programma staat op de website van de gemeente.

Corona
Voor een bezoek aan het stadhuis is op zaterdag 6 november een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een herstel-, vaccinatie- of testbewijs zijn in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Pieter Soethout