Vijf bestuurders deelscooter bekeurd voor rijden zonder rijbewijs

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het Piusplein een jongen van 15 als eerste van vijf bestuurders bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op GO-Sharing scooters. Hij had toen het rijbewijs van zijn vader gebruikt om een account aan te maken.
De E-scooter in het centrum van Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – De politie heeft het voorbije weekend vijf jongens bekeurd die zonder rijbewijs op een deelscooter reden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een jongen van 15 betrapt op het rijden zonder rijbewijs. In de nacht van zaterdag op zondag zijn 26 bestuurders op zulke E-scooters gecontroleerd. Vier van hen bleken ook geen rijbewijs te hebben. Deze resultaten zijn voor de politie aanleiding om extra controles te houden.

Nacht

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond twee uur op het Piusplein een jongen van 15 als eerste van vijf bestuurders bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op een deelscooter. Hij had namelijk toen het rijbewijs van zijn vader gebruikt om een account aan te maken. Een Tilburger van 20 kwam dezelfde nacht rond half twee op het NS-plein ten val met zijn scooter die daarbij beschadigd raakte.

Zaterdag

Zaterdag zagen agenten rond elf uur ’s avonds twee jongens op zo’n scooter rijden op de Spoorlaan. Maar de jongens van 15 en 18 jaar bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De jongste verdachte kreeg ook nog een bekeuring voor onnodig claxonneren. Tijdens het horecatoezicht zijn nog twee bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het viel de dienders op dat er intussen zeker zes scooters verspreid kapot op de openbare weg lagen. Er stond er zelfs één midden op een rotonde. Een leidinggevende van het politieteam Tilburg Centrum zal deze bevindingen daarom met de gemeente en eventueel met het bedrijf in kwestie bespreken.

Kees-Luc Simons