Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verkeersknelpunten in de binnenstad worden ‘zo snel mogelijk’ aangepakt

De Spoorzone Zuid in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Wie met de auto richting de Tilburgse binnenstad rijdt, staat regelmatig in de file. Vooral bij de kruising tussen de Heuvelring en de Spoorlaan staat het vaak vast. Dat ziet ook Frans van Aarle van Lokaal Tilburg. “Mensen die naar onze nieuwjaarsreceptie wilden komen, hebben een kwartier over het stuk van de Noordhoekring naar de Pieter Vreedegarage gedaan.”

Reden voor de fractievoorzitter om hier vragen over te stellen aan wethouder Rik Grashoff tijdens het vragenhalfuurtje. Volgens Van Aarle is de drukte op de Spoorlaan onder andere het gevolg van een het verkeersbord op de Noordhoekring. “Om naar Den Bosch en Eindhoven te rijden, moeten bestuurders volgens borden rechtsaf slaan. Dan rijdt men via de Spoorlaan en vervolgens Ringbaan-Oost.”

Verkeer via Ringbaan-West
De fractievoorzitter van Lokaal Tilburg zou liever zien dat het verkeer via Ringbaan-West wordt gestuurd. Zo wordt de Spoorlaan al enigszins ontzorgd. Volgens Van Aarle kan dit bijvoorbeeld gedaan worden met led-schermen, maar volgens wethouder Grashoff is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De wethouder vindt bovendien dat er veel moet veranderen aan de huidige bebording op de Noordhoekring. De gemeente ziet dat ook. Er is al een plan aangevraagd bij de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd). Deze partij zorgt voor duidelijke bebording. Wanneer de gemeente akkoord gaat met dit plan wordt het zo snel mogelijk uitgevoerd.

Led schermen als tussenoplossing
Volgens Grashoff heeft dit al wat vertraging opgelopen, omdat er onvoldoende capaciteit is bij de NBd. Er is daarom nog ‘een beetje geduld’ nodig. Toch zou Van Aarle graag een tijdelijke tussenoplossing zien, maar de wethouder denkt niet dat dit veel invloed gaat hebben. “Het is geen kwestie meer van jaren wachten op het plan, maar eerder van enkele maanden. Dan kan de gehele binnenstad van nieuwe bebording voorzien worden.”

Pieter Soethout