Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spoorpark Live maakt eerste grote namen bekend: ‘Vorig jaar was bewijsjaar’

Het festival werd vorig zomer druk bezocht (foto: Kris Pouw).

De eerste namen voor Spoorpark Live zijn bekendgemaakt. Bezoekers kunnen in ieder geval al rekenen op optredens van Di-rect, Froukje, Joost en S10. Vandaag gaan de eerste kaarten al in de voorverkoop. De reguliere kaartverkoop start op 24 januari.

Naast grote namen, maakt het festival ook ruimte voor kleinere bands van Tilburgse bodem. Het festival wil een goede mix tussen feestmuziek en luistermuziek, vertelt Janiek van der Palen, conceptleider van het festival. “We merkten vorig jaar dat we toch wel een dertien in een dozijn gevoel hadden. Er zijn veel popfestivals in parken en daarom maken we ons deze editie hard om unieker te zijn.”

“Binnenkort gaan we meer opkomende talenten scouten.”

En dat wil het festival op de eerste plaats via de programmering bereiken. Vernieuwend, fris en een onderscheidende programmering: dat is het doel van deze editie. Daarvoor heeft het festival de hulp ingeschakeld van Eurosonic-Noorderslag programmeur Joey Ruchtie. Op het festival is dit jaar ook ruimte voor Tilburgse artiesten. “Fiep is daar al een voorbeeld van. Binnenkort gaan we nog meer opkomende talenten scouten.”

De programmering mag dan vernieuwend zijn, maar de opstelling van de podia en invulling van het festival blijft hetzelfde. “Vorig jaar hebben we echt flink uitgepakt en veel positieve reacties gehad. Naast het stukje artiesten is er daarom ook niet veel waar we verandering in gaan brengen.” Wel gaat het VIP-Deck, op het dak van het T-Huis, weg. “Dat vonden we toch niet helemaal passen bij dit festival.”

Het gaat waarschijnlijk storm lopen.”

De enthousiaste Spoorpark Live bezoeker kan vanavond vanaf 19.00 uur al een kaartje kopen. Op deze kaartjes krijg je tot twaalf euro korting. De combikaarten voor de zaterdag en zondag zijn met de korting 69,- en per dag 43,-.

“We kunnen aan het aantal inschrijvingen al zien dat dat waarschijnlijk storm gaat lopen.” De ‘loyalty’ kaarten zijn beperkt beschikbaar. De reguliere ticketverkoop start op 24 januari.

Het festival durft nog niet te hopen op een uitverkochte editie. Al waren de reacties positief. “Vorig jaar waren de kaarten net niet uitverkocht. Toen zagen we het dan ook als ons bewijsjaar en de reacties waren lovend.” De editie staat in het weekend van 24 en 25 juni op de agenda.

Edita Saakian