Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Brutale straatroof in Tilburg: wie herkent de verdachte?

Foto: Bureau Brabant.

De politie heeft beelden naar buiten gebracht van een verdachte van een straatroof in Tilburg. Dit gebeurde op 28 oktober. Bij de brute straatroof raakt een 75-jarige vrouw gewond.

Op klaarlichte dag loopt de verdachte over de Sint Josephstraat in Tilburg. Ter hoogte van een school loopt een nietsvermoedende vrouw van 75 de dader tegemoet. Hij trekt zo hard aan haar schoudertas, waardoor ze uiteindelijk met haar hoofd tegen een stoeprand terecht komt.

Mislukte poging
De man krijgt de tas niet te pakken, maar het slachtoffer loopt wel een flinke schaafwond aan haar hand op. Ook raakt ze gewond aan haar gezicht. Haar bril raakt beschadigd en haar kleding komt onder het bloed te zitten.

Hij vlucht na de mislukte poging in de richting van het centrum. In onderstaande beelden is te zien dat het gaat om een jongen tussen de vijftien en twintig jaar oud. Hij droeg die dag een zwarte trui met capuchon en zwarte schoenen. De beelden van de straatroof ontbreken, maar in de video van Bureau Brabant is hij wel herkenbaar in beeld.

Edita Saakian