Vaccinatielocatie Tilburg blijft tot eind dit jaar open

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De vaccinatielocatie in Tilburg blijft langer open dan eerder was aangegeven. Eigenlijk zou de locatie bij het Willem II-stadion eind september sluiten, maar door het succes van ‘prikken zonder afspraak’ wordt dit verlengd naar het einde van 2021.

Volgens de GGD is het vaccineren zonder afspraak op locaties in de regio Hart voor Brabant een groot succes gebleken. In de gehele regio zijn er sinds half augustus zo’n 6900 prikken gezet zonder afspraak. In Tilburg hebben in diezelfde periode 1900 mensen een prik laten zetten bij het stadion van de Tricolores. De GGD geeft aan dat er nog voldoende belangstelling is om de vaccinatielocatie tot aan het einde van dit jaar open te houden.

Hoge vaccinatieopkomst

De regio Hart van Brabant heeft een hoge vaccinatieopkomst. Ruim 83,5 procent van de mensen heeft al een eerste prik gehaald, terwijl het landelijke gemiddelde 79 procent is. In Tilburg heeft 77 procent van de mensen minimaal een eerste prik gehad, waarmee de opkomst net een beetje onder het landelijke gemiddelde ligt.

Het aantal mensen dat volledig gevaccineerd is ligt in heel de regio nog een stuk lager. In de hele regio van GGD Hart voor Brabant is dit percentage 76 procent. Hiermee scoort de regio hoger dan het landelijke gemiddelde van 72%. Tilburg scoort lager dan andere gemeenten, maar zit wel dicht tegen het gemiddelde aan; 69 procent van de mensen is volledig gevaccineerd.

Prikken zonder afspraak

Therese Claassen, directeur Publieke Gezondheid, geeft aan dat het belangrijk is dat de vaccinatiegraad wordt geoptimaliseerd. ‘Nu de scholen open zijn en iedereen weer terug is van vakantie, is het extra belangrijk dat we er met elkaar voor zorgen dat we vaccinatiegraad optimaliseren. Dus als je twijfelt of vragen hebt, praat erover met onze deskundigen en wil je alsnog een prik, doe het dan zo snel mogelijk. Met prikken zonder afspraak is het zo gebeurd.’

Door het openhouden van de vaccinatielocatie bij het Willem II-stadion, kijkt de GGD vooruit op een eventuele ‘boosterprik’.

Pieter Soethout