Update: Veul Gère In 013 ‘smaakt naar meer’, volgend jaar weer

Het was druk tijdens het concert van Veul Gère.

Niet één maar twee uitverkochte avonden op rij in de main van Poppodium 013: de mannen van carnavalsband Veul Gère kregen het voor elkaar. In totaal kwamen er meer dan zesduizend mensen af op de makers van carnavalskrakers als ‘Speciaole Friekendèl’ en ‘Wa Trèkte Oan’. En dat blijft enorm bijzonder.

Ondanks dat de kaarten voor de concerten van Veul Gère in 013 al bijna een jaar geleden over de toonbank gingen, moesten de heren elkaar op de avonden van de concerten meerdere keren knijpen. “Ik denk dat ik wel zes keer kippenvel gehad heb”, geeft voorzanger Jan Eijsermans aan. 

Twee avonden

De mannen hadden er veel zin in, maar er was ook spanning. Niet zo zeer vooraf, maar wel toen het moment dan eindelijk daar was. “Vooraf hebben we gewoon heel veel plezier gehad met het bedenken van alle concepten, maar op het moment zelf was iedereen toch wel nerveus. Daarom was het goed dat er twee avonden waren. De eerste avond, op vrijdag, was er vooral spanning en was iedereen ontzettend benieuwd hoe het uit zou pakken. Zaterdag was er meer ruimte om te genieten en alles in ons op te nemen.”

Want genieten, dat hebben de mannen van Veul Gère absoluut gedaan. “Het pakte allemaal enorm goed uit. Het enige dat anders was, was de euforie van het publiek. Die was nog grootser dan we van tevoren hadden kunnen bedenken.” 

Tekst gaat verder onder de foto.

Veul Gère tijdens hun concert in 013.
De mannen van Veul Gère na hun optreden op het podium van 013.
Groot podium

Dat 013 een groot poppodium is, komt alleen maar goed uit voor de elfkoppige Tilburgse formatie, maar het was ook wel een beetje gek. Normaal staan daar grote, internationale artiesten. “Het grappige is dat de mensen van 013 ook gewoon zeggen: hoe kan dit? Dat idee hebben we zelf ook nog steeds. Dat wij dan zo’n zesduizend kaarten verkopen is al bizar, maar dat het dan ook nog zó losgaat. Die kaarten verkopen is één ding, maar dat iedereen dan ook een fantastische avond heeft, is geweldig.” 

Het lijkt allemaal één groot succes te zijn geweest en dat was het ook, benadrukt Eijsermans. “Als het aan 013 ligt, doen we het een week achter elkaar, maar we moeten het er eerst even goed over hebben. We hebben het nu al wel drie keer gedaan.” Toch denkt de voorzanger niet dat het zou gaan vervelen. “Het smaakt in ieder geval wel naar meer.” 

Veul Gère 2025

Ruim een week later kondigt Veul Gère aan dat ze ook in 2025 weer twee avonden 013 gaan doen. De groep zegt al bezig te zijn met de voorbereidingen.

LEES OOK:
Veul Gère verkoopt 013 weer in minuten uit, tweede concert aangekondigd

Pieter Soethout