Agent breekt hand bij aanhouding van 33-jarige Tilburger

coke in hilvarenbeek
(Foto: Politie)

Wanneer een 33-jarige Tilburger een stopteken negeert, volgt een heftige achtervolging. Hierbij rijdt de verdachte met meer dan 100 kilometer per uur door een woonwijk, raakt hij meerdere auto’s en verliest hij zelfs zijn linker voorwiel. Ook na zijn aanhouding blijft hij agressief en niet voor rede vatbaar.

De man krijgt het stopteken voor zijn rijgedrag, maar doet er daarna dus nog een schepje bovenop. Hij haalt levensgevaarlijke capriolen uit om de politie af te schudden. De man probeert er zelfs nog te voet vandoor te gaan, maar agenten wisten hem toch aan te houden.

Gebroken hand

De politie moest alle zeilen bijzetten om de man onder controle te houden. Er was geweld nodig om de 33-jarige Tilburger in de boeien te slaan. Hierbij brak een van de agenten zijn hand. Ook werden zij door de verdachte uitgescholden en met de dood bedreigd.

Zelfs nadat de politie hem naar het bureau bracht, was de man niet voor rede vatbaar. De verdachte wilde niet meewerken aan een alcohol- en drugstest. Hij wordt verdacht van belediging, mishandeling, rijden onder invloed en het verzetten tegen zijn aanhouding.

De 33-jarige zit op dit moment vast.

Pieter Soethout