Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Veul Gère verkoopt 013 weer in minuten uit, tweede concert aangekondigd

Veul Gère tijdens de clipopnames van 'Ik Klap Erop!' (foto: Facebook Veul Gère

Het concert van Veul Gère volgend jaar in 013 was ‘binnen vèèf minuten stèèf uitverkocht’. Veel mensen visten achter het net. Uiteindelijk besloot de vriendengroep een tweede concert aan te kondigen. “Vijftien jaar geleden had je ons niet wijs kunnen maken dat we 013 uit zouden verkopen.”

Het was, volgens voorzanger Jan Eijsermans, weer een bizar gevoel. Ook al kreeg de groep stiekem al wat signalen dat het wel weer eens storm kon gaan lopen. “We hadden van tevoren wel een beetje te horen gekregen dat het weer druk kon gaan worden. Meteen toen het uitverkocht, zagen we dat veel mensen teleurgesteld waren, omdat ze mis hadden gegrepen.”

Tweede concert
Na lang wikken en wegen besloot de vriendengroep een tweede concert te aan te kondigen. “We hebben lang met 013, maar ook met ons zelf, in conclaaf gezeten”, vertelt Eijsermans. “We doen het eigenlijk nog steeds gewoon voor de lol. Je vraagt je dan af of een tweede concert niet veel meer geregel met zich meebrengt.”

Als het weer uitverkoopt, blijft het bij twee avonden. “Een derde concert zit er niet in, want dan kun je ons allemaal opvegen. Twee avonden zijn al ontzettend magisch en bijzonder. Vijftien jaar geleden had je ons niet wijs kunnen maken dat we 013 uit zouden verkopen.”

Naar Ahoy
Waar het ophoudt weet hij nog niet, maar er worden al wel grappen over gemaakt. “Er werd gekscherend geroepen dat we volgend jaar naar Ahoy gaan. Ik weet niet of een andere locatie veel toevoegt, want 013 is natuurlijk gewoon in onze eigen stad en met onze eigen mensen.”

Dit jaar stond Veul Gère voor het eerst in 013. Ook toen verkocht het concert binnen een mum van tijd uit. Of dat voor het tweede concert van 2024 ook gebeurt, is nog maar de vraag. “Als het weer uitverkoopt, zijn er toch zesduizend mensen die ons willen zien. Het is begonnen als een grote grap en die wordt alleen maar groter.”

Weer uitverkocht
Het tweede concert dat was aangekondigd, is dinsdagavond weer binnen uitverkocht. De groep heeft binnen uur wéér 3.000 kaarten in de 013 verkocht.

Pieter Soethout