Ton Gimbrère keert terug als burgerraadslid voor CDA

Ton Gimbrère keert terug in Tilburgse politiek als burgerraadslid
Foto: CDA Tilburg

Ton Gimbrère keert vanaf maandag 10 juli terug in de Tilburgse politiek. Hij wordt burgerraadslid voor het CDA, de partij waar hij tussen 2018 en 2021 ook al raadslid was. “Met grote zin ga ik weer starten.”

Tijdens zijn eerdere periode als raadslid maakte Ton Gimbrère zich sterk voor meer studentenwoningen, zette hij zich in voor een beschermde status van het Hasseltplein en nam hij mede het initiatief voor Team Tilburg en de stationspiano. Na een afwezigheid van bijna twee jaar keert hij terug. “Met grote zin ga ik weer starten. Het is wel een beetje alsof je een virus te pakken hebt, want het begon letterlijk weer te kriebelen. Ik vind het oprecht interessant om ermee bezig te zijn. Mijn omgeving noemt me dan ook wel een ‘beroepsbemoeial’.

Geen conflict
Hij stopte als raadslid, omdat hij als ondernemer betrokken raakte bij een nieuw project. Daarin had ook de gemeente een rol. Hij wilde voorkomen dat de belangen met elkaar in conflict kwamen. “Inmiddels hebben we met alle initiatiefnemers van het project besloten om er niet mee verder te gaan. Daardoor ging voor mij de deur open om weer terug te keren in de politiek.”

Het kersverse burgerraadslid van het CDA geeft aan de draad meteen weer op te willen pakken. “De mensen mogen van mij verwachten waar ik de laatste dag mee gestopt ben. Aanspreekbaar en toegankelijk zijn voor de inwoners van Tilburg. Ik wil de oren en ogen van de stad zijn en ik denk dat ik door mijn netwerk veel voor de mensen kan betekenen.”

Vertrouwen in politiek
Gimbrère wil daarmee de kloof dichten tussen de stad en de politiek. “Kom maar door met die aandachtspunten en ik ga kijken wat ik voor je kan betekenen. Het vertrouwen in de politiek kan alleen maar toenemen als de mensen het gevoel hebben dat we er voor ze zijn.”

Ook fractievoorzitter Ineke Couwenberg is blij om iemand met ervaring te verwelkomen in de fractie. “Ton staat met twee benen in onze stad. Het is fijn dat hij weer met ons mee gaat doen. We zijn blij met zijn inhoudelijke inbreng en inzet voor de Tilburgers.”

LEES OOK:
Ton Gimbrère volgt zijn ondernemershart en stopt als raadslid

Pieter Soethout