Mirnou is blij want het eerste Plenkske ligt er

Het idee van Mirnou Baeten werd onlangs werkelijkheid. Het eerste ‘Plenkske’ ligt voor een Tilburgse horecazaak. Hierdoor kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel toch naar binnen. Het was een lang traject, maar de eerste ligt en ze hoopt dat er nog vele zullen volgen.

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Mirnou op het idee voor haar Plenkske. Uiteindelijk won ze de Tilburgse PitchNight, waardoor ze een cheque van 1000 euro in ontvangst mocht nemen. Daardoor kon ze aan de slag met haar idee.

Samenwerkingen
Ze ging een samenwerking aan met Toegankelijk Tilburg, maar ook de gemeente investeert in haar idee. De gemeente betaalt de helft van de exemplaren tot een maximum van 15.000 euro. Francis Meulendijks, directeur van de Toegankelijk Tilburg, geeft aan dat er al meerdere horecazaken interesse toonden in ’t Plenkske.

Voor Mirnou is het nu al geslaagd, maar ze droomt groot. “Uiteindelijk hoop ik dat mensen in een rolstoel niet meer hoeven na te denken of ze ergens naar binnen kunnen of niet. Ik weet dat dit een utopie is, maar dat zou mijn droom zijn.” Voor nu vindt de initiatiefneemster het al geweldig dat het eerste Plenkske er ligt en ze hoopt dat er nog vele zullen volgen.

Pieter Soethout