Tilburgse politie is samenscholing beu: ‘Wij waarschuwen niet meer’

TILBURG – De Tilburgse politie stopt met het waarschuwen van mensen die de ‘coronaregels’ aan de laars lappen. Mensen die toch samen komen op een manier die momenteel niet is toegestaan, worden in het vervolg direct bekeurd. Dat laat politieteam Tilburg-Centrum weten op haar Facebookpagina.

De politie stelt vast dat de meeste Tilburgers thuis blijven, maar dat er nog veel mensen samenscholen op straat. Bij het optreden daartegen krijgen agenten en andere handhavers te maken met beledigingen en zelfs mishandeling. “Daar hebben we natuurlijk tegen opgetreden door bekeuringen uit te schrijven, mensen weg te vorderen en aan te houden.”

Eerder dit weekend meldde Omroep Brabant al dat er voor duizenden euro’s aan boetes waren uitgedeeld aan verschillende personen die zich niet aan de voorschriften hielden. Onder andere in het Reeshofpark en rondom de Piushaven was het raak.

Naar de cel

Het is momenteel niet toegestaan om met drie of meer personen samen te zijn op straat, tenzij die personen deel uitmaken van hetzelfde huishouden. Volwassenen kunnen een bekeuring krijgen van 390 euro per persoon, voor minderjarigen is dat 95 euro.

Mochten mensen na het ontvangen van een bekeuring nog steeds geen gehoor geven aan de oproep om weg te gaan, dan volgt mogelijk zelfs opsluiting in het cellencomplex van de politie.

Tijmen Moelker