Woonboulevarddrukte lijkt mee te vallen op Tweede Paasdag

TILBURG – Traditiegetrouw bezoeken vele mensen op Tweede Paasdag bouwmarkten en woonwinkels. Maar hoe gaat dat dit jaar? De coronacrisis werpt beperkingen op, maar winkels zijn wel geopend. En dus bezoeken vele mensen de verschillende woonwinkels in Tilburg. De drukte lijkt in Tilburg echter mee te vallen.

Overal staat buiten al aangegeven dat er anderhalve meter afstand moet worden gehouden. Bij een bouwmarkt in Tilburg-Zuid mag je alleen in je eentje naar binnen en bij een doe-het-zelfzaak in Tilburg-Noord wordt in de gaten gehouden of mensen in de rij de juiste afstand houden. “Bij ons moet elke klant een mandje meenemen, als de mandjes op zijn laten we geen klanten meer binnen”, vertelt Bart van Vugt, bedrijfsleider van een meubelzaak aan de Ringbaan Noord.

“Het is rustiger dan ik had gedacht, maar dat lijkt me niet erg” vertelt Van Vugt. “Voor de omzet is het natuurlijk minder, maar ik hoop dat mensen verstandig zijn en thuisblijven als het niet nodig is om hierheen te komen.” Van Vugt merkte de afgelopen tijd dat de vraag in zijn winkel veranderde als gevolg van de coronacrisis. “Bijna al onze bureaustoelen zijn uitverkocht, nu iedereen thuiswerkt merkt men toch dat een eettafelstoel niet gemaakt is om de hele dag op te werken.”

Tom van Rooijen