Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II stapt over op herbruikbare drinkbekers

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II supporters die in het Koning Willem II Stadion iets te drinken halen, moeten vanaf vrijdagavond betalen voor hun drinkbeker. Willem II stapt in samenwerking met haar horecapartners over op herbruikbare ‘hard cups’. De club loopt hiermee vooruit op de wet die bepaalt dat er vanaf 21 januari 2024 geen plastic wegwerpbekers meer morgen worden gebruikt bij evenementen.

Bij het eerste rondje dat een supporter haalt, wordt er twee euro per beker aan het totaal bedrag toegevoegd. Bij een nieuw rondje ruil je de beker in en krijg je een nieuwe. Op het einde van de avond kun je ervoor kiezen om je beker in te leveren. Doe je dit bij een horecapunt dan krijg je een token, die de volgende wedstrijd weer te gebruiken is.

Willen-II Betrokken ne Tilburg Tifosi
De bekers kunnen ook worden gedoneerd in de rode bakken naast de horecapunten. Dan ontvang je geen token maar gaat de opbrengst naar Willem II Betrokken en Tilburg Tifosi. Als supporter krijg je dus geen geld terug voor je beker, maar kun je er wel voor kiezen om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld een nieuwe sfeeractie.

Supporters kunnen er ook voor kiezen om de beker mee naar huis te nemen en het te houden. Aangezien het ontwerp van de beker in het teken staat van de clubhistorie, zal het voor velen ook een aandenken zijn om thuis een drankje uit te drinken.

Fabrice Leclaire