Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kinderen leren samen met Prins Jan d’n Derde over carnaval

Prins Carnaval, Jan d’n Derde was vandaag te vinden in de LocHal. Tijdens spoorlezen, een voorleeshalfuurtje voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, las hij voor uit het prentenboek ‘Tjeuke en Sjouwke vieren Carnaval in Kruikenstad’.

Met veel bewondering ontvingen de kinderen Prins Carnaval en zijn adjudant. “Superleuk om ook de kleinste kruikjes en kruikinnetjes mee te nemen. Je ziet allerlei kinderen, sommigen verkleed en sommigen die nog niet heel veel met carnaval hebben, dan is het leuk om zo’n verhaal voor te lezen”, vertelt Jan d’n Derde.

Maar zij betreden de bibliotheek niet alleen, want ook de hoofdpersonen Tjeuke en Lieke zijn erbij. In het boek bouwt Tjeuke, samen met zijn vriendjes, aan een carnavalswagen. Sjouwke, een nieuw jongetje in de klas van Tjeuke en zijn vriendjes, weet niet wat carnaval is. Door het verhaal heen wordt duidelijk wat carnaval is, wie de Prins is en hoe je verkleed kan gaan.

Ook vindt Prins Carnaval het een goed idee om kinderen iets te leren over carnaval. “De Raad van Elf is deze week ook op scholen aan het voorlezen. We gaan vrijdag allerlei scholen bezoeken en ook de polonaise lopen. Ze krijgen in ieder geval iets mee van het carnavalsfeest en wat het inhoudt. Dan hopen we natuurlijk dat er over tien, twintig jaar hele fanatieke carnavalsvierders uit voortkomen.”

Spoorlezen

Elke woensdagmiddag van 14:30 tot 15:00 uur, wordt er op Perron Geluk in Bibliotheek LocHal een voorleeshalfuurtje gehouden. Samen met Marja, die zichzelf omtovert als spoorleesconducteur, beleven kinderen van drie tot en met zes jaar de spannendste avonturen. De verhalen komen niet zomaar tevoorschijn, want de conducteur maakt hierbij gebruik van de ‘Spoorleeslocomotief’.

LEES OOK:
Dit is er te doen tijdens carnaval in Kruikenstad

Luna Kaleas