Theaters Tilburg sluit deuren van restaurant Lucebert

Theaters Tilburg heeft al een tijd last van de crisis en een reorganisatie is daarom onvermijdelijk. Door de crisis en daarbij financiële onzekerheid is het theater genoodzaakt om in te grijpen en om restaurant Lucebert te sluiten.
Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Als gevolg van de coronacrisis is er een financieel onzekere toekomst voor Theaters Tilburg ontstaan en is het genoodzaakt de deuren van het restaurant te sluiten. Het restaurant Lucebert zal per 1 januari 2021 dichtgaan. Directeur Rob van Steen laat weten dat de sluiting de enige manier was om verdere aantasting van de financiële positie te voorkomen.

Theaters Tilburg heeft al een tijd last van de crisis en een reorganisatie is daarom onvermijdelijk. Door de crisis en daarbij financiële onzekerheid is het theater genoodzaakt om in te grijpen. Het besluit om het restaurant genaamd Lucebert te sluiten zal consequenties hebben voor zo’n 19 medewerkers.

Directeur Rob van Steen laat weten dat de beëindiging van het restaurant de enige manier is om nog meer aantasting van de financiële positie van het theater als geheel te voorkomen. Daarnaast komt de reorganisatie en het sluiten van het restaurant bovenop de bezuinigingsmaatregelen die er al waren. Hierdoor konden tijdelijke contracten van tientallen oproepmedewerkers dit najaar niet verlengd worden.

Janneke Timmermans