Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Carnaval in Kruikenstad komend jaar niet meer hetzelfde wegens coronacrisis

TILBURG – Carnaval van 2021 gaat dit jaar niet op de manier zoals iedereen in Kruikenstad gewend is. Wegens de impact van de coronacrisis gaan openbare evenementen niet door dit jaar. Echter laat de Carnavalsstichting Tilburg wel weten dat carnaval in Kruikenstad altijd door zal gaan, maar dit jaar dan zonder de openbare evenementen.

Aankomend carnaval gaat niet meer gevierd worden op de manier hoe iedereen het gewend is in Kruikenstad. De Carnavalsstichting Tilburg wil er alles aan doen om het wel door iedereen te laten beleven. Dit betekent dat het wél doorgaat, alleen niet meer met de openbare evenementen zoals de optocht of Kruikenstad in Koor.

Zo laat Patrick Dewez, voorzitter Carnavalsstichting Tilburg weten: “Carnaval is een feest van verbroedering, verbinding en naastenliefde. We lachen, drinken en huilen samen, óók, of misschien wel juist, in deze moeilijke coronatijd. Laten we ook dit jaar troost bieden en verbinding zoeken, ook zonder de feesten en ontmoeting waar iedereen zo naar verlangt.” De Carnavalsstichting is samen met vrijwilligers aan het nadenken over verschillende alternatieven, een voorbeeld hiervan is een livestream.

Janneke Timmermans