Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Studenten voeren actie met plastic op Pieter Vreedeplein

Tientallen Fontys-studenten voerden dinsdag bewustwordingsacties uit in de binnenstad van Tilburg. Binnen 12 uur moesten de studenten een actie op touw zetten om aandacht te vragen voor de zogenaamde Sustainable Development Goals. Dat zijn 17 doelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld en in 2030 wereldwijd behaald moeten zijn. Eén van de teams richtte…

Tientallen Fontys-studenten voerden dinsdag bewustwordingsacties uit in de binnenstad van Tilburg. Binnen 12 uur moesten de studenten een actie op touw zetten om aandacht te vragen voor de zogenaamde Sustainable Development Goals. Dat zijn 17 doelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld en in 2030 wereldwijd behaald moeten zijn.

Eén van de teams richtte zich op het plasticprobleem. Door zwerfafval in de binnenstad op te rapen en plastic bij winkeliers te verzamelen, wilden de studenten inzichtelijk maken hoeveel plastic de maatschappij gebruikt. Door met het plastic een grote slinger te maken op het Pieter Vreedeplein, werd inzichtelijk hoeveel plastic er zoal in het centrum te vinden is.

Omroep Tilburg