Legendarische Britse singer-songwriter Paul Weller naar 013

De legendarische singer-songwriter Paul Weller brengt op zaterdag 23 mei zijn oeuvre naar 013 voor een clubshow. Hij begon zijn carrière al met al eind jaren 70 als de gitarist en frontman van de band The Jam. Door het succes dat de band in het bijzonder kreeg met hun punk en new wave is de frontman bekroond tot ‘The Modfather’. Weller staat dus bekend als een van de meest invloedrijke artiesten uit de geschiedenis van de britpop. Ook was hij een groot voorbeeld voor latere Britse grootheden als The Stone Roses, The Smiths en Oasis.

Tijdens de laatste jaren van The Jam creëerde Weller een fascinatie voor soul. Dat leidde ertoe dat hij de band Style Council startte in 1983. Terwijl deze carrière voortzette, ontwikkelde Paul ‘The Modfather’ Weller zijn interesse in veel andere genres als het gaat om muziek. Zoals in jazz, pop en zelfs house. Uiteindelijk leidde dit tot een solocarrière in de jaren negentig. Onder zijn eigen naam bleef Weller albums als ‘Wild Wood’, ‘Stanley Road’ en ‘As Is Now’ uitbrengen.

Maar The Modfather is nog lang niet klaar! Na zijn livealbum begin dit jaar is Weller terug op tour en komt hij naar 013. Trek je Fred Perry polo aan voor een avond vol klassiekers en nieuwe nummers uit zijn rijke oeuvre.

De verkoop start op vrijdag 25 oktober. Kijk voor meer op de site van 013.

Kees-Luc Simons