Stopbussen tussen Tilburg en Eindhoven, ProRail haalt dassenburcht weg

Een spoorwegovergang in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De laatste werkzaamheden rondom de dassenburcht vinden vrijdag 22 december plaats, laat ProRail weten. Om het spoor weer helemaal te kunnen herstellen, rijden op drie van de vier sporen geen treinen. Dit gebeurt tussen Boxtel en Eindhoven, maar ook Tilburg krijgt hier last van.

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte. Er wordt geadviseerd de NS Reisplanner te raadplegen voor vertrek. Het treinverkeer is van vrijdagochtend 07:00 24 uur aangepast.

  • De Sprinter tussen Tilburg Universiteit en Eindhoven rijdt niet. Er rijden stopbussen tussen Tilburg en Boxtel en Eindhoven en Boxtel.
  • De Sprinter tussen ’s-Hertogenbosch en Deurne rijdt niet tussen Boxtel en Eindhoven. Er rijden stopbussen tussen Eindhoven en Boxtel.
  • Intercity’s tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven rijden niet. Tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven rijden snelbussen.
  • De intercity Den Haag- Breda- Tilburg- Eindhoven blijft rijden.
  • Nachttreinen tussen Eindhoven en Rotterdam blijven rijden.
  • Nachttreinen tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch rijden niet. Er rijden snelbussen.

Dassenburcht
Ruim twee weken geleden werd er weer een dassenburcht gevonden. De ondergrondse gangen zorgen ervoor dat het spoor tussen Boxtel en Eindhoven kan gaan verzakken. ProRail heeft in samenwerking met stichting Das en Boom een kunstburcht aangelegd om de das een veilig ander onderkomen te bieden. Samen met andere maatregelen moet dit ervoor zorgen dat de dassen niet onder het spoor verblijven, waardoor ProRail de gangen kan herstellen.

De das is een beschermde diersoort, waardoor deze niet zomaar kunnen worden weggehaald. Daarom heeft de spoorwegbeheerder voor deze werkzaamheden een ontheffing gekregen van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Luna Kaleas