Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stationsstraat ligt tot zeker eind december open en dit is waarom

De Stationsstraat ligt helemaal open (foto: Edita Saakian).

De werkzaamheden aan de Stationsstraat duren tot 31 december. De straat ligt sinds eind mei open. Er moeten kabels en leidingen worden vervangen en er komt ruimte voor meer groen.

Aan beide kanten van de straat is een soort voetpad aangelegd. De straat zelf ligt voor een groot deel open. In de grond ligt een wirwar aan kabels en leidingen voor onder andere elektriciteit en water.

Enexis begon eind mei met het vervangen van de gasleidingen. Ook worden er extra buizen in de grond gelegd om later nieuwe kabels doorheen te trekken, voor bijvoorbeeld het 5G netwerk. Alles wordt in één keer gedaan, zodat de straat later niet nog eens opengebroken hoeft te worden.

Dertig nieuwe bomen
Ook komt er een zogenaamd krattensysteem onder de grond. In die kratten wordt regenwater opgevangen en opgeslagen. Zo gaat het niet verloren en kunnen bomen het water gebruiken in droge periodes. Dat krattensysteem wordt ook gebruikt in de Stadhuisstraat.

De straat zou er ook zo’n dertig bomen bij moeten krijgen. Net als bij de Willem-II straat komt er ook lagere beplanting. De bedoeling is dat het opgeslagen water in het krattensysteem langzaam wordt afgegeven aan die bomen en planten. Na december begint de gemeente aan de beplanting. Dat duurt tot 29 maart 2024.

LEES OOK:
Bereikbaarheid Tilburg: de belangrijkste werkzaamheden op een rij

Edita Saakian