Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stadskantoor: eerst veiligheid, dan onderzoek naar oorzaak

TILBURG – Zodra de situatie veilig is, gaat de gemeente Tilburg onderzoeken hoe het kon gebeuren dat een deel van het metselwerk afgelopen zaterdag los kon komen van het gebouw. Rond half twee in de middag kwam een deel van de gevel vanaf de top van het Stadskantoor op straat terecht. Een passerende fietser raakte daarbij gewond.

Nog steeds ligt een deel van de Gasthuisring bezaaid met stenen die afkomstig zijn uit de gevel van Stadskantoor 6. Afgelopen zaterdag zorgde de harde wind ervoor dat een aantal hoekprofielen van het pand los kwam te zitten, waarna de wind vat kreeg op het metselwerk, zo schetst een woordvoerder van de gemeente de situatie. Het gevolg was dat een deel van de gevel aan de kant van studentencomplex TalentSquare op straat terecht kwam.

De gemeente is niet de eigenaar van het pand. Het wordt gehuurd, omdat het ‘nomale’ stadskantoor in de binnenstad gerenoveerd wordt. Onder andere de burgemeester, de wethouders en een groot deel van de ambtelijke organisatie zijn momenteel in Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan gehuisvest. Ook de stadswinkel zit in het gebouw.

Wel gaat de gemeente vanuit de rol van handhaver kijken hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Maar niet voordat ervoor gezorgd is dat er geen stenen meer naar beneden vallen en het puin op straat is opgeruimd.

Tijmen Moelker