Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spoorpark onthult nieuwe ruimte: De Remise

(foto: Spoorpark).

De lege ruimte naast de Spoorpark Kiosk heeft eindelijk een invulling. Uit 97 naaminzendingen, staat de overkapping vanaf nu te boek als ‘de remise’. Onder toeziend oog van Spoorpark vrijwilligers, partners en buurtbewoners werd de nieuwe ruimte geopend.

Het was al drie jaar wikken en wegen, want wat moest er gebeuren met de lege ruimte naast de Spoorpark Kiosk? “We hadden deze locatie bedacht als overkapte picknickplek, maar al snel bleek dat we de beste hangplek van Tilburg hadden gemaakt. We hadden veel last van overlast en vandalisme”, vertelt Sophie Peeters, manager van het park.

Sportruimte
En dus gingen ze het gesprek aan met de stad in de hoop dat de Tilburger een mooie invulling had. Veel initiatieven die langskwamen, waren helaas in die tijd financieel gezien niet mogelijk. “Een idee was om hier een sportruimte van te maken, maar dan zouden we alles van top tot teen moeten isoleren.”

Op de eerste plaats moest de plek de Tilburger met een initiatief ondersteunen. “Dan moet je denken aan zakelijke lezingen en workshops. Maar ik zie het ook voor me om hier elke zondag avond een singer-songwriter neer te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

De remise
Het enige wat nog miste, was een naam. Van de 97 inzendingen, maakte het park uiteindelijk een top drie: Het perron, de overstap en de remise. Die laatste won met 130 stemmen. “De remise is een knipoog naar het verleden van het park. Dit was vroeger een NS werkplaats.”

Tilburgers die een plek nodig hebben voor hun initiatief kunnen dat vanaf nu laten weten aan het park. “We hopen dat mensen gebruik maken van deze ruimte. Er komen bordjes aan de buitenzijde; met een idee kun je mailen naar ons met je initiatief.”

Edita Saakian