Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II neemt het in eigen huis op tegen de koploper

De Kingside
Foto: Omroep Tilburg

Exact vijf jaar geleden won Willem II het van de buren uit Eindhoven met 5-0. Vanavond staat er een nieuwe kraker op het programma. De Tricolores nemen het, in een nagenoeg uitverkocht Koning Willem II stadion, op tegen de koploper PEC Zwolle.

Bij winst blijven de Tricolores druk houden op de nummer drie en vier op de ranglijst.
Ondanks het povere spel boekte Willem II de laatste periode prima resultaten. Maar het gelijkspel van afgelopen maandag tegen Jong Az voelde in Tilburg toch als een nederlaag. PEC zat daarentegen voor het eerst in het seizoen in een mindere fase, maar tankte afgelopen vrijdag veel vertrouwen met haar 13-0 overwinning tegen FC Den Bosch.

Keeperswissel
Na het gelijkspel van maandag grijpt Willem II coach Reinier Robbemond in. Hij start vanavond met Joshua Smits in de goal, waardoor nummer 1 Kostas Lamprou op de bank zit. De trainer geeft aan niet tevreden te zijn over de optredens van Lamprou. Via het clubkanaal van Willem II laat hij weten dat de keeper beter kan.

Bokila
Verder moet de club uit Tilburg het vanavond doen zonder zijn spits Jizz Hornkamp. Hij moet door een schorsing de match vanaf de tribune bekijken. Zijn plek wordt overgenomen door Jeremy Bokila, die bij een doelpunt luidt zal worden toegezongen met zijn eigen ‘Bokila-song’.

Eerder dit seizoen speelde Willem II gelijk tegen PEC in Zwolle.  

Fabrice Leclaire