Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Een weekend vol muzikaal genot: Nick Cave Tribute en nóg een grote verrassing

Binnenkort treden zowel de Nick Cave Tributeband (actiefoto) als een gevierd countrybluesduo op in de Tilburgse Heyhoef.

In het weekend van 18 en 19 maart zijn er in de Heyhoef maar liefst twee bijzondere concerten. Op zaterdagavond bij ‘Backstage’ de lokale Nick Cave Tributeband onder leiding van Tilburger Tino Boley die met een keur aan muzikanten een imponerende show gaat brengen ter ere van kunstenaar, musicus, componist en poëet Nick Cave. Het voorprogramma van deze avond is in handen van swamp-rootsmuzikante Merel van de Keer. En op zondagmiddag spelen bij ‘Coolvibes’… de countrybluesartiesten Hans Theessink en Big Daddy Wilson.

Nick Cave, aan wie de tributeband nu dus eer gaat bewijzen, is onder meer bekend van zijn rockband The Bad Seeds, de Netflix-serie Peaky Blinders met zijn intro-song Red Right Hand en van de song Into My Arms. Maar ook, misschien denk je er met gemengde gevoelens aan terug, van de hit Where the Wild Roses Grow.

Een zaterdagavond vol bezieling

De gast die een bijna ongenaakbaar leven leidde rond seks, drugs en rock ‘n’ roll kennen we tegenwoordig als sympathieke en innemende man. De Nick Cave Tributeband weet als geen ander eenzelfde dynamiek te brengen zoals eigenlijk alleen de man zelf dat kan. Theatraal en vol bezieling zal deze spiksplinternieuwe formatie in anderhalf uur een ruime variatie aan nummers brengen.

De Tilburger Tino Boley stond eerder op het podium van Heyhoef-Backstage met zijn Reservoir Dogs Band. Hij heeft een muzikaal gezelschap om zich heen verzameld om de show van 18 maart tot in de puntjes neer te zetten. Het gaat hierbij zeker niet om een poging tot imitatie, maar om een interpretatie door Tino en zijn band. Met een waardigheid die past bij Nick Cave. Een emotionele avond met songs als Into My Arms, The Mercy Seat, The Ship Song, Deanna, The Good Son, Straight to You, Push the Sky Away en Where the Wild Roses Grow, overgoten met een eigen muzikaal sausje.

tekst gaat verder onder foto’s

Het voorprogramma van deze zaterdag

Merel van de Keer, een singer-songwriter uit het Brabantse Raamsdonksveer, trapt de avond af. Dit doet ze als vrouwelijke eenmansband, waarbij zij drumt, zingt en gitaar speelt. Ze heeft een eigenzinnige en intuïtieve stijl, die sterk beïnvloed is door country, blues en rock ’n roll. Gaandeweg heeft ze een eigen sound ontwikkeld die een combinatie is van deze genres. En dat terwijl Merel soms zelfs in één adem wordt genoemd met namen als Janis Joplin en Sue Foley.

Een intiem concert op zondagmiddag

Zondagmiddag 19 maart zullen bij ‘Coolvibes’ de gevierde countrybluesartiesten Hans Theessink en Big Daddy Wilson optreden. Theessink en Wilson hebben elkaar gevonden in hun gedeelde liefde voor traditionele blues en verhalende folksongs. Samen gaan ze al jaren de wereld over en ze zijn inmiddels een geoliede machine geworden die garant staat voor een prachtige live-ervaring.

Binnenkort zijn er in de Tilburgse Heyhoef concerten van de Nick Cave Tributeband en het duo Hans Theessink & Big Daddy Wilson (actiefoto).

Hieronder is een video te zien van het concert dat de Reservoir Dogs Band in 2018 gaf bij Heyhoef-Backstage; een uitzending die eerder te zien is geweest in onze reeks Hart van Brabant On Stage.

Kees-Luc Simons