Spoorpark nog steeds gesloten, ondertussen veel werk aan de winkel

TILBURG – Het Spoorpark is inmiddels alweer een tijdje gesloten, nadat de organisatie besloot dat het niet langer verantwoord was om het park open te houden. Ondanks de oproep van het kabinet en de richtlijnen van het RIVM, kwamen er nog steeds veel bezoekers op het park af. Daarbij hielden de parkgangers niet altijd even goed rekening met de anderhalve meter afstand die gehouden moet worden.

Maar zoals elk nadeel ook een voordeel heeft, bieden de gesloten poorten van het park de kans om even flink wat werk te verzetten. En dat gebeurt dan ook. Aannemers en vrijwilligers zijn dag in, dag uit in de weer om het park weer helemaal in orde te krijgen voor het moment dat de poorten weer open mogen.

Zo zijn er een aantal vrijwilligers die hun steentje bijdragen in deze werkzaamheden aan het Spoorpark. Zonder dat de bezoekers last hebben van deze activiteiten kan er nu in alle rust gewerkt worden aan het watersysteem, het planten van 21 bomen en ook worden de ecologische zones van meer groen voorzien. Ook kijkt het Spoorpark of werkzaamheden die voor de toekomst gepland stonden, alvast naar voren gehaald kunnen worden.

De werkzaamheden vergen veel tijd en energie. Dan zijn er nog altijd de vrijwilligers die hier graag aan mee helpen, zo ook vrijwilliger Rob Taks. “Sommige dingen zijn leuk, maar schoffelen iets minder. Het is een gezellig park en het is leuk om weer even bezig te zijn in de buitenlucht met leuke collega’s. Wat wil je nog meer?”

Tijmen Moelker