Vechtpartij in Kapelmeesterlaan bleek straatroof – Politie houdt twee verdachten aan

Een man ging tijdens zijn aanhouding op de Heuvelring vol in verzet, een agent kreeg hierbij een kopstoot in het gezicht.
Foto: politie

TILBURG – De politie kreeg woensdag tegen negen uur ’s avonds een melding binnen van een vechtpartij tussen drie personen in de Kapelmeesterlaan. Ter plekke bleek de vechtpartij een straatroof te zijn, en is al meteen de eerste van twee verdachten aangehouden.

De agenten zien ter plekke eerst nog niets bijzonders, en spreken om die reden lukraak een voorbijganger aan. Ze vragen of deze iets verdachts heeft gezien. Die wijst dan in de richting van een bos in de buurt. De agenten zien daarna in dat donkere bos twee personen staan. Het is goed te zien dat een van hen erg is geschrokken. En dat er ook bloed aan zijn gezicht zit. Dan blijkt dat twee jonge mannen hem in dat bos hadden bedreigd, mishandeld en beroofd van zijn geld. De agenten hielden daarop de eerste verdachte aan. Terwijl de tweede bleek te zijn gevlucht.

Maar de politie wist al vrij snel de naam van die tweede te achterhalen. Donderdag is deze dan ook thuis aangehouden. Beide verdachten zitten nu nog steeds vast, en de politie doet onderzoek naar hun rol in dit voorval.

Kees-Luc Simons