Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Als een vis in het water met een geweldige uitdaging? Modderkruipers

Cabaretduo Yentl en de Boer (beeld poster) zijn bekend van hun bijzondere theaterprogramma’s en liedjes. De dames zijn nu helemaal terug met hun nieuwe voorstelling Modderkruipers.
Foto: Thijs Meuwese en Daan Colijn

Het duo Yentl en de Boer staat bekend om fantasierijke theaterprogramma’s en prachtig gezongen, uit het leven gegrepen liedjesteksten. Vorig seizoen maakte dit muzikaal-absurdistische cabaretduo een uitstapje naar de televisie met een vierdelige muzikale comedyserie op NPO3, maar nu zijn de dames terug in de theaters. Ze voelen zich als een vis in het water als ze op vrijdag 19 mei te vinden zijn in Schouwburg Concertzaal Tilburg met hun nieuwe voorstelling Modderkruipers.

Modderkruipers. Dat zijn vissen die zich bij het minste of geringste diep in de modder verstoppen. Ze blijven daar dan zitten tot het gevaar geweken lijkt. Zodra er gevochten wordt, is de modderkruiper nergens meer te bekennen. En als er naar z’n mening wordt gevraagd, klinken alleen maar belletjes ‘blup blup’ in de dikke derrie.

Net als de vette vis zijn mensen in lastige situaties vaak geneigd om meteen weg te duiken. Maar de cabaretières willen juist het tegendeel bereiken. Ze ‘bluppen’ het liefst van de daken dat de grimmige wereld van dit moment om helden roept.

Het duo is daarom nu, samen met de muzikanten Charly Zastrau op de piano en David Gram op de gitaar, helemaal terug met de nieuwe muzikale voorstelling Modderkruipers. Met hun grappige, ontroerende liedjes dagen ze je hierin uit om moed te tonen en niet weg te vluchten in het comfort van warme blubber.

Liedjes als scènes

Joris Henquet schreef in de Volkskrant: “Het duo Yentl en de Boer bezit het talent om kleine observaties en worstelingen uit het dagelijks leven te verwerken in liedjes, die prachtig tweestemmig worden gezongen en vaak ook nog grappig zijn. ‘Liedjes als scènes’, noemen ze het zelf.”

Annie M.G. Schmidt

Tijdens de coronajaren waren Yentl Schieman en Christine de Boer, tussen alle lockdowns, in de theaters te vinden met de voorstelling De Kampvuursessies. Met het lied Het is begonnen uit deze show wonnen ze alweer hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied.

Foto: Bulletray
Foto: Bulletray
Trailer Yentl en de Boer – Modderkruipers

Lees ook:
Magische momenten met Yentl en De Boer

Kees-Luc Simons