Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Social Spring biedt activiteiten voor jongeren hier in de regio

Vanaf deze week biedt het programma Social Spring van R-Newt jongeren activiteiten op het gebied van online content maken, gaming en pitchen.

TILBURG – Vanaf deze week biedt het programma Social Spring van R-Newt jongeren in zeven Brabantse gemeenten acht weken lang toffe activiteiten op het gebied van online content maken, gaming en pitchen. Deelname aan Social Spring is gratis en bedoeld om het mentale welzijn van jongeren een boost te geven in coronatijd.

Jongeren in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Goirle, Dongen, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Boxtel kunnen meedoen aan allerlei activiteiten in april, mei en juni. In het programma gaan jongeren aan de slag met hun talenten, en staan ze in contact met andere jongeren. Maar kunnen ze ook iets (terug)doen voor een ander. Jongeren met interesse in online, social media en podcasten leren in het onderdeel Online Content bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het vak. Serious Gaming biedt jonge game-fanaten de kans om in teams een (online) competitie tegen elkaar te spelen met mooie prijzen. En de Pitch Night biedt elke jongere met een tof idee de kans om zijn of haar idee te presenteren en dan een mooi bedrag voor de uitvoering te winnen. Het programma van Social Spring staat onder leiding van ervaren professionals.

Welzijn centraal

“De corona-epidemie ontregelt het leven van jongeren compleet. Alle vastigheden zijn vervallen. Het welzijn van jongeren staat daarmee onder druk. Met Social Spring geeft R-Newt het mentale welzijn van jongeren een boost. We willen jongeren weer iets geven om naar uit te kijken. Iets positiefs om mee bezig te zijn en iets toekomstgerichts. Met dit programma bieden we voor ieder wat wils,” aldus projectleider Jordy Sweep.

Gratis deelname

Jongeren met interesse in één van de drie onderdelen van het programma kunnen zich via de Facebook en Instagram van R-Newt Jongerenwerk aanmelden. In overleg met de deelnemende jongeren wordt dan bepaald op welke dagen het onderdeel precies plaats gaat vinden. Social Spring wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie in het kader van Maatschappelijke DienstTijd (MDT).

Kees-Luc Simons