Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Sigurgeirsson op basis van videobeelden voor drie wedstrijden geschorst

Rúnar Thór Sigurgeirsson op de training bij Willem II (foto: Omroep Tilburg)

Rúnar Thór Sigurgeirsson speelt de komende drie wedstrijden niet mee bij Willem II, want hij is geschorst. Dat maakt de club bekend, nadat de tuchtcommissie een onderzoek instelde op basis van videobeelden. Willem II legt zich neer bij de beslissing van de aanklager.

De IJslandse linksachter ging in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht over de schreef. Vlak voor rust kregen de Tricolores een hoekschop. Nadat de bal werd weggeschoten, maakte Sigurgeirsson een trappende beweging. Hij bleef zelfs met zijn noppen in het shirt van zijn tegenstander hangen.

Drie wedstrijden geschorst
Op het moment zelf deed de arbitrage niets, maar op basis van videobeelden startte de tuchtcommissie een onderzoek. Op basis hiervan werd het besluit genomen om de linksback voor drie wedstrijden te schorsen plus één wedstrijd voorwaardelijk.

Hierdoor mist Sigurgeirsson de wedstrijden tegen VV Venlo, SC Telstar en FC Emmen. Dat kan voor Willem II een flinke aderlating zijn, want de linkervleugelverdediger was al goed voor vier assists. Tot scoren kwam de IJslander nog niet, maar hij stond tot nu toe onder trainer Peter Maes elke keer in de basis.

LEES OOK:
Willem II heeft het lastig, maar knokt zich toch langs tien man van Jong FC Utrecht

Pieter Soethout