Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verdachte schoolindringer is 19-jarige man uit Oisterwijk

foto: politie

De persoon die dinsdagmorgen een basisschool in Oisterwijk binnendrong, is een 19-jarige man uit diezelfde plaats. Hij riep dat hij gewapend was en dat hij explosieven geplaatst had. Vlak na het middaguur werd hij aangehouden, maar het is niet bekend waar en hoe dat precies ging. Hij zit nu vast.

Er waren dinsdagmorgen al verschillende leerlingen en leraren aanwezig op de school toen de man binnen kwam. Toen de school werd ontruimd, werden zij eerst in veiligheid gebracht en naar een zwembad in de buurt gebracht.

Geen verdachte aangetroffen
Op dat moment wist de politie niet zeker of de verdachte schoolindringer nog in het pand aanwezig was. Met een politiehelikopter werd de situatie in kaart gebracht. Daarna ging de Dienst Speciale Interventies (DSI) naar binnen. Zij troffen niemand aan. Vervolgens ging er ook nog een explosieventeam naar binnen, omdat de verdachte geroepen had dat hij bommen geplaatst zou hebben. Ook dit bleek vals alarm.

Iets na het middaguur kwam naar buiten dat de LocHal en MindLabs moesten worden ontruimd. Uiteindelijk bleek de vork iets anders in de steel te zitten en mocht er alleen niemand meer naar binnen of buiten. Van ontruiming was geen sprake. Na onderzoek van politie in burger bleek de verdachte hier niet te zitten. Niet veel later werd hij aangehouden in Oisterwijk. Waar dat dan precies gebeurde, wil de politie niet onthullen.

Motief onbekend
Dankzij ‘goed recherchewerk’, zoals de politie het zelf noemt, kwamen agenten een verdachte op het spoor en kon hij worden aangehouden. Hij zit nu vast. Het is nog niet bekend waarom de verdachte schoolindringer riep wat hij heeft geroepen.

LEES OOK:
Verdachte schoolindringer aangehouden in Oisterwijk
LocHal ontruimd door agenten in kogelwerende vesten, verdachte niet gevonden

Pieter Soethout