Schietpartij in Wandelbos, bloedspoor verraadt verdachte man

De politie kreeg een melding dat er in de wijk Wandelbos, op een parkeerplaats bij een supermarkt, een schietpartij plaats had gevonden. Er gingen direct diverse eenheden heen.
Foto: Skitterphoto / Pexels

TILBURG – De politie heeft donderdag 6 augustus rond 20.00 uur in een woning in de wijk Wandelbos een Tilburger van 30 jaar aangehouden, omdat er op een parkeerplaats bij een supermarkt in de buurt was geschoten.

De politie kreeg even voor half acht die avond een melding dat er in de wijk Wandelbos, op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Umberstraat, een schietpartij plaats had gevonden. Er gingen direct diverse eenheden heen. Volgens de melder waren meerdere personen bij het voorval betrokken. Ook zou er een auto weg zijn gereden. Later is toen nog doorgegeven dat de schutter weg zou zijn gerend in de richting van de Lage Witsiebaan.

Aanhouding

Na onderzoek is in een woning in de wijk Wandelbos een Tilburger van 30 jaar op de verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aangehouden. De recherche kwam door een bloedspoor bij dit adres uit. De verdachte had op dat moment een verwonding aan zijn linkerhand. Die is daarom in het ziekenhuis onderzocht. Maar het is nog niet duidelijk wat er nou precies is gebeurd. De recherche onderzoekt de toedracht.

Kees-Luc Simons