Rondje langs de velden (23-24 okt)

R.K.V.V. Jong Brabant in de wijk Ruiven in het dorp Berkel-Enschot | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het afgelopen weekend stond weer in het teken van de sport. Omroep Tilburg maakt een rondje langs de velden en zet de uitslagen op een rijtje.

Voetbal
Willem II – Fortuna Sittard 1-1

Willem II kon vrijdagavond in de thuiswedstrijd niet winnen van Fortuna Sittard. De Tricolores kregen de eerste helft tal van kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsprong waarna uitblinker Köhlert de stand gelijktrok. Een winnende treffer bleef uit.

IJshockey
Hammer Eisbären – Tilburg Trappers 0-3

De Tilburg Trappers hebben op bezoek bij hekkensluiter Hammer Eisbären geen fout gemaakt. In Duitsland werd met 0-3 gewonnen. In elke periode werd een doelpunt gemaakt en zo treden de Trappers de top drie binnen.

Hockey
Pinoké – HC Tilburg H1 4-2
HC Tilburg D1 – Rotterdam 1-2

De heren van HC Tilburg hebben opnieuw een nederlaag geleden in de TULP Topklasse. In Amstelveen werd met 4-2 verloren waardoor Tilburg niet van de elfde plek afkomt. Alleen Hurley staat nog onder de Tilburgers. De dames van HC Tilburg hebben een dure nederlaag geleden. In de topwedstrijd tegen Rotterdam werd met 1-2 verloren waardoor aansluiting in de top uitblijft. Het gat met nummer twee Rotterdam is nu zes punten.

Basketbal
DAS – High Five 60-67

Vorige week hadden de heren van High Five uit Tilburg een weekje rust maar dit weekend gingen de basketballers gewoon door met waar ze zo goed in zijn: winnen. Ook de vijfde wedstrijd van het seizoen werd namelijk gewonnen en dus staan de basketballers nog ongeslagen bovenaan.

Amateurvoetbal
vv Hillegersberg – Sarto 2-3
S.V. Den Hoorn – SC ’t Zand 0-3
TGG – TSV Gudok 1-1
B.V.V. – ZIGO 1-1
SVG – OVV’67 4-3
FC Tilburg – Beek Vooruit 4-0
SV ReeshofOVV’26 6-1
Jong Brabant – Viola 4-0
WSJ – Riel 4-4
SVSSS – Volkel 2-2
Sparta’30 – TSVV Merlijn 5-0
Audacia – Were Di 1-0

Na de monsterscore van vorige week heeft Sarto opnieuw drie punten behaald. Uit bij Hillegersberg werd met 2-3 gewonnen en met deze overwinning stoomt Sarto door naar de vierde plaats. In dezelfde competitie wist SC ’t Zand weer met duidelijke cijfers te winnen. In Den Hoorn werd met 0-3 gewonnen en de ploeg uit de Reeshof is de koploper in de eerste klasse. Na een goede start loopt het bij Gudok op dit moment wat stroever. Bij laagvlieger TGG werd met 1-1 gelijk gespeeld. Ook ZIGO speelde in dezelfde competitie met 1-1 gelijk. Door de remise staat ZIGO nu op een vijfde plaats.

De mannen van SVG hebben hun goede vorm weten te behouden. In de thuiswedstrijd werd OVV’67 met 4-3 opzij gezet. FC Tilburg heeft tegen Beek Vooruit een statement afgegeven. De Tilburgers wisten op eigen veld met 4-0 te winnen en stijgen met deze drie punten naar de zesde plaats. In de Tilburgse derby heeft SV Reeshof met 6-1 gewonnen van OVV’26. De ploeg uit de Reeshof stijgt met deze overwinning naar plek drie. In dezelfde competitie heeft Jong Brabant met 4-0 gewonnen van Viola. De ploeg uit Berkel-Enschot staat tweede en doet serieus mee om de prijzen.

WSJ heeft in een doelpuntrijk duel de punten moeten delen met Riel. In Tilburg-noord werd het 4-4. Ook SVSSS heeft gelijkgespeeld. In Udenhout werd het 2-2 tegen Volkel. Het extra punt brengt SVSSS naar de vijfde plaats. TSVV Merlijn heeft een flinke nederlaag geleden. De studenten hadden geen schijn van kans en gingen met een 5-0 nederlaag terug naar Tilburg. Were Di heeft het zwaar in de competitie. Ook bij Audacia werd met 1-0 verloren. De Tilburgers staan door dit verlies op de voorlaatste plaats.

Gijs de Rooij