Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Prentenboek ‘Anne krijgt een taart!’ over voedselallergie overhandigd in ETZ

TILBURG – Vrijdag 27 november heeft Martine Cools-Caspers een prentenboek overhandigd aan allergoloog Chris Tomee in het ETZ over het onderwerp voedselallergie. Martine heeft het boek gemaakt naar aanleiding van haar dochter Anne die een voedselallergie heeft.

Martine Cools-Caspers heeft een prentenboek gemaakt over voedselallergie bij kinderen. Het boek, dat vandaag overhandigd is aan allergoloog Chris Tomee, is bedoeld om kinderen het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn. Martine laat weten dat er veel kinderen zijn met zo’n allergie maar dat hier weinig boeken over zijn om aan jonge kinderen voor te lezen. Dit bracht haar op het idee om het prentenboek genaamd ‘Anne krijgt een taart!’ te maken.

Martine Cools-Caspers: “Ik wil het boek heel graag op de plek brengen waar kinderen meestal voor het eerst te horen krijgen dat ze een voedselallergie hebben. Ik denk dat het ziekenhuis de beste plek is voor ouders en kind om het boek tegen te komen.” Om deze reden is het boek ook overhandigd aan de allergoloog van dochter Anne in het ETZ-ziekenhuis. De allergoloog van Anne laat weten dat het een goede ondersteuning kan zijn voor kinderen dat ze weten dat zij niet de enige zijn met een voedselallergie.

Het verhaal

Martine is begonnen met het maken van het boek voor haar eigen dochter Anne. Het verhaal begint bij de zus van Anne die een prachtige taart voor haar verjaardag krijgt. Dat maakt Anne heel sip omdat zij deze taart niet mag eten, anders wordt ze erg ziek. In het boek gaan ze op zoek of ze een taart kunnen maken speciaal voor Anne zodat zij ook kan genieten van een heerlijke verjaardagstaart.

Janneke Timmermans