Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Peerke Donderslezing door Akwasi: ‘Onderschat nooit het waardevolle en belangrijke verschil dat je maakt’

TILBURG – Afgelopen zondag werd in Theater De Nieuwe Vorst de Peerke Donderslezing 2020 uitgesproken door Akwasi. De woordkunstenaar, bekend als een van de Nederlandse boegbeelden van de Black Lives Matter-beweging en oprichter van Omroep Zwart, gaf zijn lezing het thema ‘impact’ mee.

Normaal gesproken wordt de lezing gehouden voor een publiek, maar vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Daarom hebben Het Wereldpodium en Omroep Tilburg de handen ineen geslagen om de lezing via een livestream bij de mensen thuis te brengen.

De lezing van Akwasi werd vooraf gegaan door een boodschap van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings en werd afgesloten met een Q&A-sessie, waarin kijkers de kans kregen om vragen te stellen aan Akwasi.

Akwasi tijdens de Q&A sessie van de Peerke Donderslezing 2020, met presentatrice Benedicte Bombala en Wereldpodium-hoofdredacteur Joyce van der Horst | Foto: Omroep Tilburg
Ook andere gesprekken

Naast de lezing, die live te zien was, zijn er nog meer gesprekken opgenomen die passen binnen het programma van Het Wereldpodium. Die gesprekken worden de komende dagen online gedeeld via Omroep Tilburg en een compilatie zal komende dinsdagavond uitgezonden worden op het tv-kanaal van de omroep.

Tijmen Moelker