Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Poolse supermarkt in Tilburg hard getroffen door een explosie

TILBURG – In de nacht van zondag op maandag is er een explosie geweest bij een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. De zaak is eigendom van dezelfde familie als de Poolse supermarkten die eerder getroffen zijn door explosies.

Eigenaar Mohamad Mahmoed laat aan Omroep Brabant weten dat hij geen vijanden heeft. De zaak zou een goedlopende winkel met flink wat personeel zijn. “Ik ben heel verdrietig. De politie is lui, in Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is helemaal niks gebeurd”, vertelt de eigenaar aan de omroep.

Volledig verwoest

De supermarkt is van binnen volledig verwoest door de brand die na de explosie ontstond, laat een woordvoerder van veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. In de buurt van de zaak staat een flatgebouw waar de ruiten van de bergingen door de enorme klap zijn vernield. Omroep Brabant liet weten dat veel bewoners van deze flat na de klap naar buiten zijn gegaan en op straat stonden. De politie hield hen vervolgens op afstand. 

Janneke Timmermans