Politie lost een waarschuwingsschot en overmeestert verdachte steekpartij

De politie kreeg 5 januari rond half een in de nacht een melding dat op de Van Maarseveenstraat in Tilburg-West een vechtpartij gaande was, waarbij met een mes gestoken zou worden. Het 32-jarige slachtoffer bleek bij de steekpartij in zijn hand te zijn gestoken.
Foto: cottonbro / Pexels

TILBURG – De politie heeft afgelopen nacht een waarschuwingsschot gelost en pepperspray ingezet bij de arrestatie van een 27-jarige Tilburger die verdacht wordt van een steekincident. Hij zou een 32-jarige stadgenoot met een mes gestoken hebben.

De politie kreeg dinsdag 5 januari rond half een in de nacht een melding dat op de Van Maarseveenstraat een vechtpartij gaande was, waarbij met een mes gestoken zou worden. Het werd de agenten ter plaatse al snel duidelijk dat het 32-jarige slachtoffer inmiddels in zijn rechterhand was gestoken. Hij vertelde dat de dader, een bekende van hem, na de steekpartij richting vijver gevlucht was.

Arrestatie

De dienders zagen daar de verdachte lopen en riepen luidkeels dat hij was aangehouden en op zijn knieën moest gaan zitten. Het was immers nog niet duidelijk of de man nog in het bezit was van een mes. De politiemensen zagen dat hij niet luisterde maar zich omdraaide en wegrende. Een van de agenten riep daarop luidkeels dat hij moest blijven staan omdat er anders geweld gebruikt zou worden. De verdachte rende echter verder waarna de politieman besloot een waarschuwingsschot te lossen. Ook hier reageerde de vluchter niet op. Hij is uiteindelijk in een brandgang aan de Munttorenstraat achterhaald en met de inzet van pepperspray overmeesterd en aangehouden.

Het mes dat bij de steekpartij is gebruikt is niet aangetroffen. De verdachte leek onder invloed van alcohol te zijn. Maar hij weigerde in het bureau medewerking te verlenen aan het afnemen van bloed door een arts. Hij is ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Kees-Luc Simons