Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Politie zoekt getuigen roekeloos rijgedrag

TILBURG – De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een wilde en roekeloze rit die vier verdachten vrijdagmiddag 3 februari 2017 rond 16.00 uur door de wijk ’t Zand maakten. De politie hield het viertal na een achtervolging uiteindelijk aan. Het zijn inwoners van Tilburg van 21 (2x), 22 en 23 jaar oud. Door het weggedrag van dit viertal zijn andere weggebruikers in gevaar gebracht.

Niet alleen reed de bestuurder hard en op drukke kruisingen door rood licht, hij reed ook over fiets- en voetpaden, waardoor diverse mensen opzij hebben moeten springen om niet geraakt te worden. De politie neemt de zaak dan ook hoog op. 

De auto, een witte Audi RS3 met export kentekenplaten, plus de inzittenden trokken vrijdagmiddag 3 februari op de Besterdring de aandacht van de politie. Toen agenten de auto plus inzittenden op de Wandelboslaan/Reitse Hoevenstraat wilden controleren, gingen ze ervandoor. Na een achtervolging, waarbij meerdere politie-eenheden betrokken waren, kon de auto op de Dongenseweg tot stilstand worden gebracht. De vier inzittenden zijn aangehouden. De bestuurder, een 21-jarige Tilburger, moest zijn rijbewijs inleveren. De vier zitten voor nader onderzoek en verhoor vast, de auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Getuigen kunnen de politie bereiken via het landelijk telefoonnummer politie, 0900-8844.

Omroep Tilburg