Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Tilburg – Bij de aanhouding van drie verdachten heeft een agent zondag als waarschuwing een schot gelost. Agenten volgden dus bij de aanhouding de procedure voor benadering van gevaarlijke verdachten (BTVG). In de auto in kwestie vonden ze later een vuurwapen.

Op zaterdag werd er twee keer bij de politie gemeld dat inzittenden van een witte bestelbus gewapend zouden zijn met een vuurwapen. Beide keren zochten al met al verschillende eenheden naar deze bus. Maar tevergeefs.

Bedreiging

Op zondag kwam er weer een melding binnen dat de inzittenden van een witte bus een vuurwapen hadden gericht op de bestuurder van een andere auto. Die bestuurder voelde zich bedreigd en belde de politie. Intussen zette hij de achtervolging in. Omdat hij constant doorgaf waar hij was, wist de politie snel bij hem te komen. Een surveillanceauto zag zo op de Ringbaan-West een witte bus rijden vlak voor een personenauto. Die reden hard en waren duidelijk in conflict. Beide auto’s reden de Abeelstraat in. Maar die loopt dood.

BTGV

Toen beide auto’s naast elkaar tot stilstand waren gekomen, startten de agenten de procedure. Er was immers sprake van een vuurwapen. Ze schreeuwden de verdachten in de auto’s dus toe dat ze niet meer mochten bewegen. Ze moesten hun handen in het zicht van de agenten houden, en de politie zou schieten bij iedere verdachte beweging. Op dat moment gaf de bestuurder van de personenauto gas en reed hij op de agenten in. Eén agent schoot daarop in de lucht. De auto stopte dus meteen. En beide inzittenden staken hun handen omhoog. Toen bleek dat een van hen de melder was die de politie had gebeld.

De agenten zetten de procedure voort op de inzittenden van de bus. Ze hielden daar drie mannen uit Tilburg aan van 16, 17 en 19 jaar. In de bus lag dus toen een vuurwapen. Het drietal is ten slotte naar het bureau gebracht. En de recherche onderzoekt of de eerdere meldingen ook over deze verdachten gaan.

Getuigen

Bent u ook slachtoffer van bedreiging door deze heren of kan u bijdragen aan het onderzoek? De politie komt graag met u in contact.

Kees-Luc Simons