Gemeente Gilze en Rijen blij met resultaten ‘Anders Inzamelen’ van afval

Sinds december 2018 hanteert de gemeente Gilze en Rijen een andere manier van afval inzamelen en volgens de eerste resultaten pakt het nieuwe systeem goed uit. Het restafval wordt niet meer aan huis opgehaald, maar wordt verzameld in ondergrondse containers in de wijken. Afval dat gerecycled kan worden, zoals GFT, PMD (plastic, metaal en drankkartons)…

Sinds december 2018 hanteert de gemeente Gilze en Rijen een andere manier van afval inzamelen en volgens de eerste resultaten pakt het nieuwe systeem goed uit. Het restafval wordt niet meer aan huis opgehaald, maar wordt verzameld in ondergrondse containers in de wijken.

Afval dat gerecycled kan worden, zoals GFT, PMD (plastic, metaal en drankkartons) en papier, wordt nog wel in containers aan huis opgehaald.

De nieuwe manier van inzamelen resulteert volgens de gemeente in een afname van 55 procent als het gaat om de hoeveelheid restafval. Dat is gemeten in de periode van december 2018 tot en met februari 2019 en vergeleken met diezelfde periode in het jaar ervoor.

Daarentegen is er meer GFT en PMD opgehaald, wat betekent dat er ook meer afval kan worden gerecycled. De hoeveelheid papier is gelijk gebleven.

Het streven van de gemeente Gilze en Rijen is dat er in 2020 nog maar 100 kilo restafval per inwoner per jaar word opgehaald. In 2025 moet dat 30 kilo zijn.

Omroep Tilburg