Politie houdt drie inbrekers aan op heterdaad

Team Bedreigde Politici, onderdeel van de regionale recherche in Den Haag, ontving meldingen van online bedreiging. Een Tilburg wordt ervan verdacht.
Foto: politie

TILBURG – Woensdagnacht zijn drie mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Doctor Deelenlaan. De melding kwam rond 04:45 uur binnen via het inbraakalarm van het bedrijf. De drie inbrekers probeerden te vluchten op de fiets. Uiteindelijk zijn alle verdachten een voor een aangehouden en meegenomen naar het politiecellencomplex.

Agenten kwamen na de melding snel ter plaatse en zagen de drie verdachten op de vlucht slaan. Eén van de verdachten had een inbrekerswerktuig vast. De politieagenten probeerden de mannen tegen te houden, maar het liep uit op een achtervolging. Alle verdachten konden uiteindelijk worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 36 en 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 48-jarige man uit het Westland. Met hulp van een politiehond hebben agenten de omgeving afgezocht naar inbrekerswerktuigen. Meerdere goederen zijn daarbij in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiecellencomplex.

Tijmen Moelker