Peter Maes shopt bij Willem II O21: Razak en Schut naar het eerste

Maarten Schut en Khaled Razak gaan naar het eerste elftal (foto: Willem II)

Willem II meldt dinsdagmiddag dat twee jeugdspelers de overstap maken naar het eerste elftal. Keeper Maarten Schut en buitenspeler Khaled Razak sluiten aan bij de groep van Peter Maes. Beide spelers blijven in overleg ook minuten maken bij Willem II O21.

De beloftenploeg van Willem II is bezig aan een geweldige reeks. De ploeg verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en stevent af op het kampioenschap. Halverwege de competitie staat O21 tien punten los van de nummer twee. Promotie lijkt daarom slechts een kwestie van tijd. De successen zijn ook Peter Maes niet onopgemerkt gebleven.

Grote talenten
De 20-jarige Maarten Schut trainde al regelmatig mee met het eerste elftal. Hij wordt nu officieel derde keeper van de Tricolores. Hij doorliep alle jeugdelftallen. “‘Ik heb al regelmatig op de bank gezeten bij het eerste elftal, maar nu ben ik echt onderdeel van het team. Ik heb er hard voor gewerkt, en ik ben trots dat ik nu mijn eigen plek heb in de kleedkamer”, vertelt de keeper.

De tweede speler die de overstap maakt, is de 17-jarige Khaled Razak. Hij maakt indruk bij de beloftenploeg van Willem II. In acht wedstrijden wist hij het net al tien keer te vinden voor de ploeg van Kenny Verhoene. Peter Maes hield Razak de afgelopen tijd in de gaten. ‘Wanneer je speler bent van de Willem II Jeugdopleiding is het ultieme doel om te spelen voor het eerste elftal. Dat doel komt nu stap voor stap steeds dichterbij, wat me ontzettend trots maakt”, vertelt hij.

Dankbaar
Beide spelers geven op de eigen clubwebsite aan dankbaar te zijn voor de kansen die ze kregen in de jeugdopleiding van Willem II. “Ik heb ontzettend veel geleerd bij de jeugdopleiding en wil de trainers bedanken voor alle steun”, vertelt Schut. Daar sluit Razak zich bij aan. “De grootste les die ik heb geleerd van de trainers is dat niets vanzelfsprekend is. Je moet keihard blijven knokken voor je ultieme doel. Ik wil hen bedanken voor alle tijd en energie die zij in mij hebben geïnvesteerd.”

Schut en Razak blijven in overleg nog wedstrijden spelen voor Willem II O21.

LEES OOK:
Khaled en Elias bezorgen Willem II in blessuretijd de overwinning

Pieter Soethout