Khaled en Elias bezorgen Willem II in blessuretijd de overwinning

Khaled Razak en Elias Bardi na de training (foto: Omroep Tilburg)

Willem II O21 kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie. De tegenstander in de bekerwedstrijd was VVV Venlo O21. Lange tijd leek het erop dat de beloften van de Tricolores zouden verliezen. Maar daar staken Khaled Razak en Elias Bardi een stokje voor. Beiden wisten in blessuretijd te scoren, waardoor Willem II er alsnog met de winst vandoor ging.

Volgens beide heren verliep de eerste helft een beetje stroef. “We kwamen niet echt lekker in ons spel. Veel verkeerde ballen. Het leek wel alsof iedereen er niet helemaal bij was”, stelt de 18-jarige Elias. Hij begon op de bank, maar mocht in de tweede helft invallen. Tilburgs talent Khaled Razak bevestigt de woorden van zijn collega-aanvaller. “We kregen kans op kans, maar het liep niet.”

Blessuretijd
Uiteindelijk krijgt de 17-jarige, die zichzelf omschrijft als een behendige, creatieve speler, vlak voor tijd een grote kans. Over. “Ik dacht: nee, het is niet waar. Maar snel daarna voelde ik dat we alsnog konden winnen.” De eerstvolgende kans schoot hij dan ook tegen de touwen. “Floris van Berkel nam de corner en die werd weggekopt. Daarna kwam hij bij Chip Engels en die legde de bal terug op mij.” Khaled dacht niet na en knalde de bal in de kruising: 1-1. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Elias die zijn nieuwe teamgenoten aan de eerste overwinning van het seizoen hielp.

En dat was goed voor het teamgevoel. De lange spits kwam deze zomer over van FC Utrecht. Hij zou zichzelf omschrijven als een allround spits, die vooral houdt van doelpunten maken. Het was pas de eerste wedstrijd die hij met zijn nieuwe teamgenoten speelde. “Als je zo de eerste wedstrijd begint, is dat ook goed voor de teamspirit”, stelt Bardi. “Daarnaast ben ik sowieso goed ontvangen. Het is echt een leuk groep, want we hebben veel gelachen. Misschien soms wel iets te veel”, zegt hij, terwijl hij zijn lach nauwelijks kan onderdrukken.

Doelstellingen
Naast dat het een gezellig team is, moet er natuurlijk wel gepresteerd worden. Beide mannen zijn daarover heel duidelijk. “We hebben maar één doel”, stelt Khaled. “We willen sowieso kampioen worden en naar Divisie 2. Met minder gaan we niet akkoord.” Dat zou betekenen dat de O21 van Willem II na de winterstop een divisie hoger gaat spelen. “Onze doelstelling is sowieso kampioen worden”, vertelt Elias. Als ik echt ambitieus ben, willen we vervolgens na de winterstop meteen nog een keer promoveren.”

Willem II O21 speelt zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd tegen Roda JC O21. De wedstrijd start om 15:00 uur op Sportpark Prinsenhoeve.  

Pieter Soethout